Mijn favorieten

Onze medewerkers

Ankersmit Makelaars Amsterdam

 Ankersmit Makelaars Amsterdam
Ankersmit Makelaars Amsterdam
Harm Engelkens
Harm Engelkens
Harm wordt door zijn collega’s omschreven als ‘super geïnteresseerd’. Hij verdiept zich echt in zijn klanten en de huizen. Ook kent hij elke straat en buurt in Amsterdam, de stad waar hij in het jaar 2000 kwam wonen. Destijds was zijn wereld nog klein: hij kwam niet veel verder dan de binnenstad, waar hij tijdens zijn studie woonde. Hij had niet eens een fiets! Nu fietst Harm de hele stad door, het liefst door mooie buurten met statige panden, zoals de Plantagebuurt en de Watergraafsmeer. Wonen doet hij inmiddels ‘buiten’ met zijn gezin, in een hoekhuis in zijn geboortestad Naarden. Het mooiste aan het vak vindt Harm de band die hij met klanten opbouwt: dat ze dan na jaren weer bij hem aankloppen als ze willen verhuizen.

Collega Klaske Femke over Harm: “Harm zit overal bovenop en wil alles goed geregeld hebben. En hij is altijd aan het fluiten of zingen op kantoor, heel gezellig.”
Douwe van den Broek
Douwe van den Broek
Dat Douwe in de makelaardij thuishoort staat als een huis: hij houdt van mensen, Amsterdam én hij vindt het fijn om rond te fietsen. Net als in zijn jeugd in Terwolde, een boerendorp bij Deventer. Altijd op de fiets en buiten- ook met sneeuw of ijzel - naar voetbal, hockey of tennis. Rond de eeuwwisseling kwam Douwe voor een stage naar Amsterdam en hij is nooit meer vertrokken. Inmiddels woont hij met zijn gezin in een onlangs gerenoveerd loft in een verbouwde school in Oost.Wat hij in zijn werk graag doet is zich inleven. Dat hij een huis uit de hoge hoed weet te toveren, waarvan klanten zelf nog niet wisten dat ze het wilden. Dat zijn voor Douwe de geluksmomenten.

Collega Harm over Douwe: “Douwe is heel attent en kan écht goed luisteren. Hierdoor weet hij mensen altijd te verrassen.”
Klaske Femke Oosterhaven
Klaske Femke Oosterhaven
Klaske Femke’s wieg stond in het Friese Goënga, een dorpje vlakbij Sneek. Hutten bouwen, kaatsen, schaatsen, zwemmen in de sloot, stoeien en knoeien’- ze was altijd buiten. Toen ze in 2016 in Amsterdam kwam wonen, zette ze het buitenleven voort in de stad. Klaske houdt namelijk enorm van wandelen, en dan zonder vooropgezet plan, want ‘met een route kun je niet verdwalen, en dat wil ik juist’. Ze woont in een appartementencomplex in de Hoofddorpplein-buurt, op 32 m², met alles wat ze nodig heeft. Er wonen zelfs vriendinnen in hetzelfde gebouw, dus gaat ze regelmatig naar beneden op de koffie. Klaske is een sociale tante, en dat is ze ook in haar werk. Het leukste vindt ze het contact met klanten en met andere makelaars.

Collega Douwe over Klaske Femke: “Ze is enthousiast, energiek, zorgzaam en als eerste contact ontzettend belangrijk. Klaske is een geweldig uithangbord.”
Ate Schoenmakers
Ate Schoenmakers
 Ankersmit Makelaars Vechtstreek
Ankersmit Makelaars Vechtstreek
Christeldore Ankersmit
Christeldore Ankersmit
Christeldore verruilde ruim twintig jaar geleden de hoofdstad voor het meer kindvriendelijke Loenen aan de Vecht. Ze woont in een oud huis aan de dijk, net iets buiten het dorp. Een mooie omgeving met veel groen en water, waar ze vaak wandelingen maakt. En toch zoekt ze ook regelmatig de natuur op in het Oosten van het land. Daar jaagt ze tijdens de slipjacht te paard over velden, achter een meute honden aan die een nagebootst geurspoor van een vos volgen. Wat betreft de huizenmarkt vindt Christeldore de afwisseling van de Vechtstreek fijn: je hebt er boerderijen, buitenplaatsen, maar ook appartementen en rijtjeshuizen. Bovendien ligt het super. Zeker sinds de A2 verbreed is, ben je zó in Amsterdam, waar veel vrienden en haar twee kinderen wonen.

Collega Janneke over Christeldore: “Christeldore is integer en vakinhoudelijk heel sterk, en ze heeft ongelooflijk veel kennis en ervaring.”
Janneke Raijmakers
Janneke Raijmakers
Janneke woont in Loenen aan de Vecht in een loftachtig huis met uitzicht over de weilanden - en toch is ze ook een stadsmens. Gelukkig is Amsterdam, waar haar studerende kinderen wonen, slechts twintig minuten rijden. De Vechtstreek kent ze als haar broekzak: vijfentwintig jaar geleden verruilde ze een Amsterdamse gracht voor dit ‘park van Amsterdam’, zoals ze deze streek noemt. Het vele groen, het water van de Vecht, om met een bootje op te varen, maar ook om in te zwemmen (als het koud is met een wetsuit aan, dat wel). Het leukste aan het makelaarsvak vindt ze het begeleiden van haar klanten: het meedenken, een plan van aanpak maken en de constante communicatie, waardoor uiteindelijk een goede aan- of verkoop tot stand komt.

Collega Christeldore over Janneke: “Janneke kan klanten heel goed adviseren. Ze heeft vaak huizen verbouwd en ingericht waardoor ze snel ziet wat er nog moet gebeuren.”